Nieuwe modellen

Deze Audi RS3 is echt indrukwekkend!

Een vijfcilinder benzinemotor is een echte rariteit geworden in het actuele autolandschap. Toegegeven, Volvo heeft er nog enkele in portefeuille maar dit motortype is met uitsterven bedreigd.

| Gepubliceerd op 17 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Gelukkig blijft Audi het concept trouw. Dat leiden we af uit het persbericht over het nieuwe topmodel binnen het A3-gamma, meer bepaald de nieuwe RS3 Sportback. Het koetswerk van deze compacte sportieveling krijgt een discrete sportoutfit aangemeten. Je herkent de wagen vooral aan het koetswerk dat 25 mm dichter bij het asfalt ligt, de grote luchtinlaten vooraan, de 19 duim grote velgen en de ovalen uitlaten achteraan. Los daarvan zal je hem zeker horen aankomen want via de keuzeknop voor de rijmodi worden ook de vlinderkleppen in de uitlaat bediend. Het interieur van de Audi krijgt uiteraard ook een sportieve toets maar een en ander blijft zeer geraffineerd.

Onder de motorkap van de RS3 Sportback monteert de constructeur een aangeblazen vijfcilindermotor met een longinhoud van 2,5 liter. De motor onderging enkele evoluties en ontwikkelt voortaan 367 pk en levert een stevige 465 Nm aan trekkracht. Een dergelijk vermogen staat garant voor potige acceleraties !

Advertentie – lees hieronder verder

Al dat vermogen wordt via een gerobotiseerde S-tronic transmissie met zeven versnellingen naar de vier wielen gestuurd. Om al dat motorgeweld ook in goede banen te leiden, voorziet Audi de vooras van deze RS3 Sportback optioneel van keramische carbon remmen en van een gestuurde Magnetic Ride-demping. Audi maakt eveneens een merkwaardige bandenkeuze door vooraan bredere exemplaren te monteren dan op de achteras.

Bent u ook onder de indruk van deze Audi RS3 Sportback ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon