Nieuwe modellen

Deze Skoda Superb kan de Passat pijn doen

We hoeven niet op het salon van Genève te wachten om alles te weten te komen over de derde generatie van de Superb. Afgelopen dinsdag heeft Skoda haar vlaggenschip al in Praag voorgesteld en de wagen ziet er erg beloftevol uit !

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 20 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Het design van deze derde generatie oogt nog verleidelijker dan dat van de actuele versie. Het verschil zit vooral in de lagere daklijn en een evenwichtiger profiel omwille van de 8 cm langere wielbasis. Deze koetswerkvorm heeft geen nefaste invloed op het interieur of op het koffervolume. Binnenin zit je nog steeds zoals in een limousine en de koffer slikt 695 liter, wat 30 liter meer is dan bij de tweede generatie.

Qua uitrusting geniet deze berline uiteraard over de meest geavanceerde technologie van de Volkswagen Groep. Zo is de Superb beschikbaar met een gestuurde demping, autonome remfunctie, adaptieve snelheidsregelaar, een file assistent en een dodehoek assistent.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap vinden we bekende motoren. Op benzine is er keuze uit de 1.4 TSI, de 1.8 TSI en de 2.0 TSI met vermogens van 125 tot 280 pk. Dieselklanten kunnen rekenen op de 1.6 en de 2.0 TDI die 120 tot 190 pk leveren. Er volgt later ook een hybride versie die gebaseerd is op de technologie van de Passat GTE.

Gelooft u dat deze Superb ook Passat-klanten zal aanspreken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon