Nieuwe modellen

Dit is nieuwe aan de Opel Astra 5

Op het salon van Frankfurt zal Opel in september de vijfde generatie van de Astra tonen. Dit nieuws werd bevestigd door Karl-Thomas Neumann, de grote baas van het merk met de bliksem. De man nam de gelegenheid te baat om al enkele details over deze toekomstige compact te onthullen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 13 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Zo liet Karl-Thomas Neumann verstaan dat deze nieuwe generatie een “geniaal design” zou krijgen. De wagen zou ook compactere buitenafmetingen hebben dan de actuele versie. Dat heeft evenwel geen invloed op het interieur want er zal meer binnenruimte zijn. Verder kregen we te horen dat er minder knopjes op het dashboard zullen staan. Tal van functies zullen naar het aanraakscherm verhuizen, net als bij de Corsa.

Karl-Thomas Neumann voegde er ook nog aan toe dat de nieuwe Astra flink wat nieuwe technologie zal krijgen en dat hij leverbaar zal zijn met een breed gamma motoren. De grote baas gaf aan dat er nieuwe drie- en viercilindermotoren komen die zuiniger zijn dan ooit tevoren. Afhankelijk van de gekozen motorisatie zijn de Astra’s uiteraard leverbaar met manuele versnellingsbakken maar er komt ook een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling.

Advertentie – lees hieronder verder

De CEO van Opel sprak ook over de connectiviteit in de Astra. “Deze Astra zal het eerste Opel-model worden dat met het unieke Opel On Star-systeem zal worden uitgerust. Dit is een dienst die de bestuurders zal helpen maar ook bijstand zal verlenen in noodsituaties. Deze dienst is de klok rond beschikbaar, 365 dagen per jaar. We kijken nu al uit naar september !

Bent u ook benieuwd naar de nieuwe generatie Astra ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon