Nieuwe modellen

E-Car 333 : de geboorte van een nieuw Belgisch merk

Gedurende het Dream Cars Salon in Brussel was er één wereldpremière die niet onopgemerkt is voorbijgegaan. We hebben het over de E-Car 333, een Belgische driewieler met een 100 % elektrische aandrijving.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 27 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze driewieler is het geesteskind van enkele liefhebbers van elektrische voertuigen. Ondernemer Xavier Van der Stappen, studiebureau IOL Strategic Design van Michael Verleyen en de firma ERIPM van Eric Plumacker staan aan de wieg van het project.

Na diverse jaren van ontwikkeling hebben de zakenlui op het salon van Brussel voor het eerst hun prototype getoond. Dat is de voorbode van het seriemodel dat al volgend jaar op de markt moet komen. Afhankelijk van de configuratie zal deze wagen verkocht worden aan een prijs tussen de 18.000 en de 39.000 euro.

Advertentie – lees hieronder verder

De driewieler rust op een stalen buizenframe en krijgt een lichtgewicht koetswerk in composietmateriaal aangemeten. Het design is strak en de aandrijving gebeurt via het centraal gemonteerde achterwiel. Qua motorisatie gebruiken de heren een elektromotor die, afhankelijk van de gekozen versie, 15 of 25 kW sterk is.

De driewieler zal leverbaar zijn met zes verschillende koetswerkvormen die als City, Fun of Pro door het leven gaan. De wagentjes bieden 2, 3 of vier zitplaatsen. Afhankelijk van de gekozen versie bieden de batterijen een autonomie van 150 ,200 of 300 km. Aan een klassiek stopcontact wordt de wagen in amper 3 uur opgeladen en via een snellere laadpaal lukt het al in 1 uur. De batterijen worden niet verhuurd en maken deel uit van de verkoopprijs van de wagen.

Heeft u interesse om een volledig elektrische Belgische wagen te kopen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon