Nieuwe modellen

F-Pace wordt eerste Jaguar SUV

Op het salon van Frankfurt in 2013 toonde Jaguar een concept car die de voorloper was van het eerste SUV-model voor het merk. Vandaag geeft de constructeur de eerste beelden vrij van de uiteindelijke versie die duidelijk geïnspireerd is op de C-X17 concept. Hij staat al in de loop van 2016 bij de Jaguar-dealer.

| Gepubliceerd op 14 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Naar aanleiding van deze SUV stelt designdirecteur Ian Callum het volgende : « We kregen bijzonder goede commentaren op de C-X17, dat we genoodzaakt waren om deze wagen ook echt te gaan bouwen. Deze F-Pace is geïnspireerd op de F-Type, de wagen heeft een uitstekend evenwicht tussen binnenruimte, rijprestaties en gebruiksgemak. De wagen biedt een unieke mix van een fraai design dat geënt is op sportieve Jaguars en een bijzonder luxe interieur dat bovendien praktisch en ruim is. De F-Pace wordt onze sportieve gezinswagen.”

Met een dergelijke introductie kunnen we stellen dat de nieuweling de vormtaal van de actuele Jaguar-producten zal overnemen, over een ruim interieur voor vijf inzittenden beschikt en bovendien gebruik maakt van een beproefde technische basis. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat hij het aluminium platform van het huis zal gebruiken en wordt voorzien van een intelligente vierwielaandrijving (All-Surface Progress Control). We weten dat Land Rover tot dezelfde groep behoort maar het onderstel zou vooral naar de smaak van de Jaguar-ingenieurs worden afgesteld. Met een beetje geluk kunnen we de F-Pace binnenkort al aan het werk zien want het testprogramma in realistische omstandigheden zal niet lang op zich laten wachten.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe staat u tegenover de komst van een SUV binnen het Jaguar-gamma ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon