Nieuwe modellen

Ford : Focus maakt jacht op Golf!

In maart toonde Ford op het salon van Genève de vernieuwingen aan de nieuwe Focus. Vandaag zijn de eerste exemplaren aangekomen bij de Belgische dealers. Het is dus een uitgelezen moment om de diverse evoluties van deze compacte gezinswagen even te bekijken. De Focus veranderde niet alleen qua look maar ook op technisch vlak …

| Gepubliceerd op 21 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Vooraan zie je net als bij de Fiësta een nieuw trapeziumvormig radiatorrooster en smallere lichtunits. Achteraan zitten minder imposante lichtblokken en een bredere kofferklep die ook een beetje meer werd afgerond. Het geheel ziet er anders uit maar oogt vooral sportiever en eleganter.

Binnenin blijft een revolutie uit. Ondanks dat heeft de nieuwe Focus recht op een aangepast dashboard. Daarin zit een groot aanraakscherm gevat waarmee je het multimediasysteem aanstuurt. Via dit 8 inch grote scherm bedien je de navigatie, de telefoon en de muziek. Via dit scherm kan Ford het aantal knopjes op de centrale console beperken. Tot slot komt er ook een nieuw stuur met drie spaken.

Advertentie – lees hieronder verder

Wie niet houdt van parkeren, wordt in de nieuwe Focus op zijn wenken bediend want Ford voorziet een nieuw semi-automatisch parkeersysteem : Perpendicular Parking. Via deze technologie kan je de wagen in een parking of zelfs lateraal parkeren door enkel de pedalen met je voeten te bedienen.

Qua motorisaties levert Ford haar nieuwe gamma EcoBoost benzinemotoren van 1,5 liter. Deze leveren 150 of 180 pk. Er is ook de 1.5 TDCi diesel, goed voor 95 of 120 pk. De driecilinder 1.0 EcoBoost (100 of 125 pk) blijft op post.

Denkt u dat men met deze aanpassingen de Golf in verlegenheid brengt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon