Nieuwe modellen

Gaan BMW en Toyota samen een stadswagentje bouwen?

Qua afmetingen heeft de derde generatie Mini niets meer met de originele Mini van weleer te maken. Enkel de naam bleef overeind. Ook voor de twee vorige generaties geldt hetzelfde. Omdat compacte stadswagentjes steeds meer in trek zijn, wil ook BMW een graantje meepikken in dit erg concurrentiegevoelige marktsegment. Kortom, men zou graag een BMW-alternatief bouwen voor de Renault Twingo, de Smart Forfour en de Volkswagen Up. BMW is niet de enige constructeur met dergelijke plannen want ook Toyota droomt in stilte van een opvolger voor de iQ.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 27 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Vandaag wordt in de autosector gefluisterd dat BMW en Toyota andermaal zouden gaan samenwerken naar analogie met de synergie die we zien tussen Smart en Renault. Op basis van een dergelijke samenwerking zouden de constructeurs twee verschillende stadswagentjes kunnen bouwen op een gemeenschappelijk platform. Kortom, het scenario zou veel gelijkenissen vertonen met de werkwijze die men voor de Twingo en de Forfour heeft gebruikt.

Op dit ogenblik voeren BMW en Toyota gesprekken over dit onderwerp. Volgens het Amerikaanse autoblad “Automobile” wordt een en ander ernstig overwogen. Het is ook niet denkbeeldig dat Mini een veel compactere auto wil lanceren. Die zou bijvoorbeeld geïnspireerd kunnen zijn op de kleine Rocketman concept car die in 2011 op het salon van Genève werd getoond. Door die samenwerking zou Toyota ook een tweede generatie iQ op de markt kunnen brengen. Die zou kunnen verder bouwen op het bijzonder modulaire interieur. Laten ons hopen dat dit project in de komende maanden vaste vorm krijgt …

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat Toyota en BMW samen een leuke stadswagen kunnen ontwikkelen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon