Nieuwe modellen

Honda HR-V : tweede generatie is ingenieuze compacte SUV

Binnen enkele dagen zal Honda op het salon van Genève de tweede generatie van de HR-V voorstellen. Bij deze generatiewissel verliest deze crossover enkele centimeters waardoor hij de facto in een nieuw segment thuishoort. Zo wordt het een concurrent voor de Nissan Juke, de Renault Captur en de Opel Mokka.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 23 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze HR-V blijft trouw aan de conceptwagen die in september in Parijs te zien was. Het is leuk dat Honda de dynamische coupévorm heeft behouden. Vooral de aflopende daklijn , de laterale plooi en deurklinken die in de achterstijl werden verstopt, typeren het design.

Het interieur is dan weer weinig verrassend qua design. Het ziet er een beetje sober uit maar het werd opgewaardeerd wat de algemene kwaliteitsindruk zeker ten goede komt. Het geheel zit wel ingenieus in mekaar. Honda gebruikt andermaal haar “magic seats” zodat je het interieur erg modulair kan gebruiken. We onthouden vooral dat de koffer over een laadvolume van 453 liter beschikt en met neergeklapte achterbank bedraagt het laadvermogen 1.026 liter.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor de aandrijving van deze HR-V is er keuze tussen twee motorisaties. Op benzine is er de 1.5 i-VTEC die 130 pk sterk is. Dieselrijders hebben de 1.6 i-DTEC ter beschikking die 120 pk levert. Beide motoren worden standaard aan een manuele zesversnellingsbak gelinkt. De benzinemotor kan (optioneel) met een CVT-automaat worden geleverd.

Vindt u deze tweede generatie HR-V even origineel als de eerste ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon