Nieuwe modellen

Kia Optima wil VW Passat voor de wielen rijden!

Op het volgende Autosalon van Genève zal Kia zijn nieuwe berline Optima onthullen. Die heeft als missie de sterren van dit segment, met de Ford Mondeo en de Volkswagen Passat in de hoofdrol, te verontrusten. Een moeilijke opdracht, niet? Eigenlijk niet echt, want wie zich de Optima T-Hybrid concept herinnert, die onlangs op het Autosalon van Parijs werd voorgesteld, weet dat Kia de concurrentie al lang niet meer hoeft te vrezen.

| Gepubliceerd op 19 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Deze Optima, waarvan het definitieve design nog niet bekend is, zou volgens verscheidene bronnen een evolutie zijn van de huidige generatie, die weer wat aan overtuigingskracht won.

Op technisch vlak kunnen we nu al bevestigen dat de toekomstige Optima over een 1.7 CRDi dieselmotor zal beschikken waarvan het vermogen nog niet bekend is, en eveneens een hybride variante zal krijgen. Die laatste zou heel wat ingrediënten van de Optima T-Hybrid concept overnemen.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap zit dus een 1.7 CRDI-blok gekoppeld aan een kleine elektrische motor die gevoed wordt door batterij van 48V. Met dit hybride systeem zal de Optima dus volledig elektrisch kunnen rijden tegen lage snelheid en kunnen profiteren van de hulp van de elektromotor bij kruissnelheid. Deze batterij maakt trouwens gebruik van lood en niet van lithium-ion. Daardoor heeft de Optima geen bijkomend koelsysteem nodig. Tenslotte zijn nog de aanwezigheid van een alternator-starter, die zijn steentje bijdraagt om de verbrandingsmotor tot leven te brengen na een stop, of een elektrische turbocompressor die de gebruikelijke turbo ter hulp schiet, het vermelden waard.

Et denkt u dat Kia de gevestigde waarden kan verontrusten?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon