Nieuwe modellen

Kia Stonic, tweelingbroer van Hyundai Kona

Enkele dagen na de voorstelling van de Hyundai Kona, is het de beurt aan zustermerk Kia om zijn nieuwe compacte SUV te presenteren die gebruik maakt van hetzelfde platform. De Stonic gaat op zijn beurt de strijd aan met de Renault Captur, de Peugeot 2008 en andere Nissan Jukes.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 21 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

Kia pakt uit met een klassieker design voor zijn Stonic dat echter wel de gekende trekken van een SUV heeft: extra bodemvrijheid, plastic koetswerkbescherming en bodembescherming voor- en achteraan. Hij is verkrijgbaar in negen koetswerkkleuren in combinatie met vijf tinten voor het dak.

De Stonic is 4,14 meter lang, heeft een koffervolume van 361 liter en is voorzien van de recentste veiligheidsuitrusting. Het multimediasysteem heeft een 7” scherm en is standaard compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

Advertentie – lees hieronder verder

Bij de lancering zullen drie benzinemotoren beschikbaar zijn: een 1,2l met 85 pk, een 1,4l goed voor 100 pk en een 1,0l driecilinder met 120 pk. Die laatste kan enkel gekoppeld worden aan een gerobotiseerde versnellingsbak met zeven verhoudingen. Voor dieselrijders voorziet Kia een 1,6l met 110 pk. Een hybride aandrijving blijft voorbehouden aan de Niro.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon