Nieuwe modellen

Live uit Brussel: de geheimen van Mercedes

Mercedes nodigde ons gisteren uit in zijn 'Black Box', een ruimte die niet toegankelijk is voor het publiek, waar we de nieuwe generatie van de Mercedes C-Klasse konden ontdekken.

| Gepubliceerd op 15 jan. 2014 | Leestijd: 2 min

Trouw

De afspraak vond plaats in de 'Black Box' langs de stand en verscholen van nieuwschierige blikken. Het doek dat de C-Klasse bedekt glijdt traag opzij en onthult een berline in een onbevlekt wit.

Zoals de S-Klasse behoudt hij bepaalde lijnen van de CLA, zelfs van de huidige E-Klasse. En voornamelijk vooraan, waar de AMG-koetswerkkit de neus van een agressief trekje voorziet. Mercedes, dat nieuwe binnen- en buitenafwerkingen voorstelt, onthulde een luxueuze binnenruimte bekleed met de Exclusive-afwerking.

Advertentie – lees hieronder verder

De C-Klasse blijft echter niet trouw aan de S-Klasse wat de prijs betreft. Het nieuwe strijdpaard van het merk heeft een startprijs van 32 549 euro.

Langer en lichter

Het overvloedige gebruik van aluminium, tot 50% voor de structuur, heeft voor grotere afmetingen gezorgd. Mercedes laat weten dat de nieuwe C-Klasse 100 kilogram minder weegt dan zijn voorganger.
Bij de lancering zal slechts één dieselmotor beschikbaar zijn. Namelijk de 2.1 met 170 pk. Met zijn koppel van 400 Nm zou hij 4,0 l/100 km verbruiken en 103 g CO2/km uitstoten. De C-Klasse zal later eveneens een 1.6 dCi van Renault voorstellen met 115 of 136 pk.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon