Nieuwe modellen

Maserati : SUV in zicht!

Het wordt steeds duidelijker wat er bij Maserati in de pijplijn zit voor de verdere ontwikkelingen. Zo gaf Harald Wester, de grote baas van het merk met de drietand, meer uitleg over de strategie in een interview met het magazine Autocar. En blijkbaar behoort de ontwikkeling van verschillende modellen, zoals bij Porsche, daarin niet thuis.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Het grote nieuws dat eraan komt? Dat is natuurlijk de SUV Levante die de zware taak wacht de Porsche Cayenne voor de wielen te rijden. Hij wordt in wereldpremière onthuld op het Salon van Detroit in januari 2016. Daarmee wil de constructeur zijn verkoop stevig opkrikken. Trouwens was 2014 een prima jaar met de komst van de Quattroporte en de Ghibli die toelieten niet minder dan 36.500 voertuigen aan de man te brengen. Met de SUV Levante wil Maserati tegen 2018 jaarlijks 75.000 wagens verkopen.

Verder weten we dat er gewerkt wordt aan de coupé Alfieri en dat de ontwikkeling van de nieuwe generaties van de GranTurismo en de GranCabrio loopt. Autocar vroeg ook aan Harald Wester of Maserati eveneens denkt aan de lancering van een kleine SUV die zich als concurrent van de Porsche Macan zou kunnen positioneren. Op deze vraag antwoordde de man: “We zijn een complexe multimerkengroep. Als iedereen een beetje hetzelfde doet, is dat natuurlijk geen goede zaak. Dus moet Maserati nooit onder de Levante gaan, al mag je in de autowereld natuurlijk nooit dogmatisch neen zeggen.”

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat dit antwoord nog steeds met de waarheid zal stroken binnen enkele maanden?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon