Nieuwe modellen

Mercedes-Benz GLE : zo ziet de nieuwe M-Klasse er uit

Op het salon van New York wordt deze week het jongste Mercedes SUV-model getoond. Deze GLE is niets meer of minder dan de gefacelifte versie van de bestaande M-Klasse. De aangepaste naam is een gevolg van de nieuwe typebenaming bij Mercedes-Benz.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 30 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Qua look zien we slechts een zachte evolutie. In concreto komt er een stel hertekende koplampen, een aangepaste bumper en een nieuw radiatorrooster dat een stuk imposanter oogt.

Binnenin de wagen zien we geen noemenswaardige veranderingen. Enkel het infotainment scherm staat voortaan vrij op de centrale console en heeft de vorm van een tablet. Ook het Command-systeem krijgt een update zodat je het voortaan ook kan bedienen via een trackpad in combinatie met de bestaande draaiknop.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de GLE valt wel nieuws te rapen. Zo debuteert de 9G Tronic automatische versnellingsbak met 9 versnellingen in combinatie met dieselmotoren. Er is ook een plug-in hybride versie beschikbaar. Deze GLE 500 Plug-in Hybrid maakt gebruik van een 333 pk sterke V6-motor in combinatie met een elektromotor die 116 pk levert. Het systeemvermogen bedraagt 442 pk.

Dieselrijders hebben de keuze tussen een GLE 250 (204 pk) en de GLE 350 (258 pk). Op benzine is er de GLE 400 en 500 die respectief 333 en 456 pk (V6 biturbo en V8 biturbo) leveren. We noteren ook twee AMG-varianten, de GLE 63 AMG (557 pk) en de GLE 63 S AMG (585 pk).

Vindt u deze M-Klasse, die voortaan als GLE bestaat, aantrekkelijk ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon