Nieuwe modellen

Mercedes-Benz wil een pick-up

Tegen het eind van dit decennium wil Mercedes-Benz een pick-up in haar gamma. Let op, dit is geen aprilvis. Deze wagen heeft ook niets te maken met de bijzonder exclusieve G63 AMG, voorzien van zes aangedreven wielen. Het merk met de ster wil een pick-up bouwen in het segment van de 1 ton voertuigen. Hij moet dus een alternatief zijn voor de Ford Ranger en de Volkswagen Amarok.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 1 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Omdat men op ontwikkelingskosten wil besparen, lijkt het evident dat deze wagen in samenwerking met een bestaande partner zal worden gebouwd. Het ziet er naar uit dat men het verhaal van de “Kangoo/Citan”-tweeling nog eens wil overdoen. In het gamma van de Renault-Nissan Alliantie vinden we immers de Navarra pick-up. Die laatste is stilaan aan vervanging toe dus het is best mogelijk dat de volgende generatie een product van een samenwerking tussen Daimler en Renault-Nissan zal worden.

Over het toekomstige model weten we vandaag nog niets maar het ziet er naar uit dat de wagen zal ontwikkeld worden door de bedrijfswagen afdeling van Mercedes en dat hij het platform van de tweede generatie Navara zal overnemen. Net zoals bij de Citan zal de Mercedes-inbreng beperkt blijven tot enkele esthetische ingrepen en enkele bijkomende innovaties.

Advertentie – lees hieronder verder

Met een dergelijk pick-up lanceert Mercedes-Benz zich in een bijzonder segment dat nog in volle ontwikkeling is. Dergelijke wagens doen het niet alleen goed in Latijns-Amerika en in Zuid-Afrika maar ook op de Australische en de Europese markt. Deze pick-up moet uiterlijk in 2020 bij de dealer staan.

Hoe ziet u dit toekomstige Mercedes pick-up model ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon