Nieuwe modellen

Nieuwe C4 bij Citroën!

Citroën zal in januari op het salon van Brussel haar nieuwe C4 in wereldpremière voorstellen. Weet wel, het gaat niet om een gloednieuw model maar wel om een lichte facelift die voor het midden van de modelcyclus is gepland. Met deze vernieuwingen wil Citroën andermaal het hoofd bieden aan concurrenten als de Peugeot 308 en de Volkswagen Golf.

| Gepubliceerd op 15 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

De C4 ondergaat geen ingrijpende veranderingen. Het koetswerk krijgt slechts minimale aanpassingen. Je herkent de gefacelifte versie aan de aangepaste koplampen. Die krijgen een rand met opvallende ledlichtjes op een donkere achtergrond. Meer hoef je niet te verwachten. Achteraan is de nieuwe look al even voorzichtig. Ook hier maken enkel de lichtunits het verschil. Ze beschikken over het 3D-effect dat eerder op de DS3 werd gelanceerd.

Binnenin kijk je op een aangepast dashboard dat duidelijk soberder oogt. Er komt een 7 inch groot aanraakscherm waarop je audio, navigatie en mobiel internet kan bedienen. Om het de gebruiker makkelijker te maken, voorziet Citroën (optioneel) een keyless instapsysteem en een startknop.

Advertentie – lees hieronder verder

Op vlak van motorisaties is er slechts één nieuwigheid. De C4 erft de 1.6 BlueHDi van 100 pk.  Omdat die gemiddeld slechts 3,3 l/100 km verdient hij een plaatsje in het gamma. Los daarvan is er een driecilinder benzinemotor die met 110 of met 130 pk wordt geleverd. Er is ook een BlueHDi die 115 pk sterk is.

Vind u deze aanpassingen aan de C4 voldoende ingrijpend ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon