Nieuwe modellen

Peugeot 208 maakt jacht op de Clio

Op het salon van Genève zal Peugeot de nieuwe 208 onthullen. “Nu al?”, vraagt u zich terecht af. Het gaat evenwel slechts om een update waarmee het merk met de leeuw deze kleine, polyvalente wagen een tweede adem wil geven. Met de aanpassingen wil de constructeur vooral terrein terugwinnen van de Renault Clio.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze 208 krijgt een breder radiatorrooster en een bredere chroomstrip die in de bumper werd geïntegreerd. De wagen krijgt ook extra persoonlijkheid door een set nieuwe koplampen. Achteraan maken ledlichten hun opwachting, ze herinneren aan wat we eerder op de 508 zagen. Tot slot zijn er aan aangepaste velgen die 16 en 17 duim meten en Peugeot monteert standaard verchroomde spiegels.

In de wagen vinden we de handige i-Cockpit met een compacte stuurvelg, een head-up display en een groot aanraakscherm. Het valt vooral op dat Peugeot veel aandacht heeft besteed aan de kwaliteitsindruk van het interieur. De compacte stadswagen is voortaan ook beschikbaar met de GT Line-afwerking waarbij het interieur vergelijkbaar is met dat van de sportieve GTi.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua aandrijving voorziet Peugeot een breed gamma motoren. Op benzine is er keuze uit liefst 8 verschillende motorisaties. Er is de 1.0 PureTech, de 1.2 PureTech en de 1.6 THP met verschillende vermogens. Op diesel is er de 1.6 BlueHDi die een vermogen van 75, 100 of 120 pk levert.

Denkt u dat deze Peugeot 208 de Clio kan onttronen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon