Nieuwe modellen

Porsche Macan komt in 2017 als plug-in hybride

Begin maart beantwoordde Matthias Müller, de grote baas bij Porsche, op het salon van Genève enkele vragen van journalisten. Er werd gevraagd of er extra afgeleiden volgden van de Macan. Matthias Müller stelde dat Porsche al enkele maanden werkte aan een plug-in hybride versie. Hij voegde er aan toe dat die versie binnen de twee jaar bij de dealer zou staan.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 19 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Die versie zal het bestaande gamma (Panamera S E-Hybrid en Cayenne S E-Hybrid) aanvullen. Zo kan Porsche haar globale CO2-emissie over het volledige gamma terugdringen. Op die manier anticipeert de constructeur op de toekomstige Europese emissienormen. Die laatsten zullen in de toekomst strenger worden. Constructeurs moeten tegen 2021 een gemiddelde uitstoot van 95 g/km hebben.

Op dit ogenblik zijn er nog geen technische data bekend over deze oplaadbare hybrid. Volgens de jongste geruchten zou deze SUV de aandrijflijn van de Panamera S E-Hybrid en de Cayenne S E-Hybrid overnemen. Als dat klopt, gebruikt hij beproefde technologie. Zo zal de Macan over een 333 pk sterke V6-motor beschikken in combinatie met een 96 pk krachtige elektromotor.

Advertentie – lees hieronder verder

Het systeemvermogen bedraagt 416 pk en er staat 590 Nm aan trekkracht paraat. Dit zijn meer dan interessante waarden en gezien het succes van de Macan in ons land, gaan we er van uit dat deze alternatief aangedreven versie een interessant alternatief vormt voor de conventionele dieselversie.

Zou u zich laten verleiden door deze plug-in hybrid van de Macan?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon