Nieuwe modellen

Skoda Superb GreenLine haalt autonomie van 1.780 km

Op het salon van Frankfurt eind september zal Skoda haar zuinigste varianten van de Superb en de Superb Combi voorrijden. Het gaat om auto’s die het “Greenline”-label op de kofferklep dragen. Deze wagen hebben een laag verbruik, een dito CO2-emissie en beschikken over specifieke uitrusting.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 28 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Op technisch vlak wijken deze wagens een beetje af van de overige modellen van het gamma. Om de aerodynamica te verbeteren, werd deze Superb 1,5 cm lager. De wagens krijgen ook een spoilertje achteraan en komen standaard met 16 duim velgen (17 duim is optioneel), voorzien van banden met lage rolweerstand. Het resultaat mag er zijn want deze modellen halen uitstekende Cx-waarden van 0,263 en 0,275.

Onder de motorkap van de Superb Greenline lepelt de Tsjechische constructeur een 1,6 liter grote TDI, goed voor 120 pk. De wagen haalt een CO2-emissie van 95 g/km. Gezien de proporties van deze Skoda is dat een heuse prestatie. Om dat te realiseren, gebruikt Skoda ook een aangepaste manuele zesversnellingsbak met langere verhoudingen. Er komt ook stopstart technologie en een systeem om de remenergie te recupereren. Skoda voorziet ook een SCR-katalysator. Met al die ingrepen blijft het normverbruik van de Superb berline beperkt tot 3,7l/100 km en haalt hij een theoretische autonomie van 1.780 liter met een tank van 66 liter.

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat dit opgegeven normverbruik dicht bij de realiteit zit ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon