Nieuwe modellen

Tesla Model X: Een rare vogel!

De jongste weken werd gaandeweg steeds meer nieuws onthuld over de eerste SUV van Tesla, die Model X werd gedoopt. Vandaag weten we al dat deze SUV het berline Model S als basis heeft, dat hij zal beschikken over een permanente vierwielaandrijving, dat hij een derde rij zetels aanbiedt en, vooral, dat hij de zo gekoesterde ‘valkvleugel’-achterdeuren van de concept car behoudt.

| Gepubliceerd op 27 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

Bovendien weten we dankzij een e-mail bestemd voor de concessiehouders dat de productie zeker binnen enkele weken start en dat de eerste modellen begin 2015 zullen worden geleverd aan de klanten die hun bestelbon ongetwijfeld met de ogen dicht hebben getekend, waarbij Amerikaanse gegadigden vanzelfsprekend voorrang krijgen.

Voor de rest moeten we afgaan op de recente verklaringen van de charismatische voorzitter Elon Musk om meer duidelijkheid te krijgen. Die heeft namelijk onlangs bevestigd dat zijn bedrijf zonet de laatste design-ingrepen aan de studioversie van het voertuig heeft voltooid. Bovendien, zo preciseerde hij, zullen de eerste prototypes klaar zijn tegen het einde van het jaar, wat wel degelijk betekent dat de lancering niet voor begin 2015 zal plaatshebben.

Advertentie – lees hieronder verder

Toch heeft Tesla verwittigd dat er in eerste instantie slechts een beperkt aantal exemplaren zal worden gemaakt; tenminste voor de productie volgende lente op volle toeren begint te draaien. Voor alle duidelijkheid, mocht Tesla ooit beslissen om Model X te commercialiseren bij ons, dan moet er geen snelle doorbraak op de markt van het Oude Continent worden verwacht.

Wat denkt u van de komst van een 100% elektrische SUV op onze markt?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon