Nieuwe modellen

Toyota Mirai : niet voor iedereen

Als op een goede dag de Mirai, de berline van Toyota die op waterstof functioneert, in Europa neerstrijkt, zal u zeker geduld moeten hebben om er een te pakken te krijgen. Want als de lancering op dezelfde manier gebeurt als in Japan of de Verenigde Staten, is de kans groot dat uw goesting in dit model snel overgaat.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

De reden? Het productievolume van deze wagen is momenteel beperkt, waardoor Toyota er momenteel alles op zet om “potentiële kopers” met het juiste profiel te strikken. Zo organiseert het merk in het land van Oom Sam telefoongesprekken om de juiste kopers te selecteren en benadrukt hen dat ze absoluut in Californië moeten wonen als ze een Mirai willen bemachtigen. Dit omdat deze staat de beste voorzieningen van waterstoftankinstallaties heeft.

Kortom, heel wat Amerikanen zullen hierdoor gefrustreerd zijn en tegelijk zullen ze verheugd zijn met het nieuws dat de Californische kandidaten als proefkonijnen zullen dienen. Want tijdens deze fameuze telefoongesprekken, onderzoekt het merk de exacte geografische situatie van de klant (nabijheid van een waterstofpomp) en stelt ook vragen over het rijprofiel, waardoor Toyota zich een beeld wil vormen van de trajecten die met de Mirai zullen worden afgelegd.

Advertentie – lees hieronder verder

Vervolgens zullen deze keuze door Toyota en de beschikbaarheid van de auto de twee criteria zijn die bepalen of een klant een exemplaar krijgt. Anders gezegd, zelfs na opstelling van uw dossier, is het niet zeker dat Toyota u een Mirai toewijst. De verkoopprijs bedraagt 57.500 dollar, maar in dit geval is exclusiviteit blijkbaar niet in geld uit te drukken…

En zou u het aanvaarden als u door Toyota “gekozen” werd om met de Mirai te rijden?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon