Nieuwe modellen

Volkswagen Passat: Dubbelslag!

Amper enkele weken voor de Mondial de l’Automobile in Parijs toont Volkswagen de achtste generatie Passat, zowel de berline- als de breakversie die traditiegetrouw als “Variant” door het leven gaat. De Passat is er al sinds 1973 en ondertussen werden ruim 22 miljoen exemplaren verkocht. Deze grote middenklasser is een belangrijk product voor de constructeur uit Wolfsburg. Deze jongste generatie zorgt voor een nieuw hoofdstuk en schuift stevige argumenten naar voor.

| Gepubliceerd op 7 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Qua design blijft de Passat eerder braaf. Ook deze Volkswagen wil bovenal een degelijke en sobere gezinswagen zijn met een rechttoe rechtaan aanpak. Ondanks die filosofie ontbreekt het deze nieuweling niet aan charisma, meer nog, hij oogt zelfs een stuk dynamischer dan zijn voorganger. Zo wordt het koetswerk breder, de daklijn komt lager en de wagen is zelfs iets korter. Het interieur blijft echter even ruim, men boekt vooral vooruitgang op de achterbank. Ook qua design binnenin blijft een stijlbreuk uit. Dat betekent niet dat Volkswagen geen nieuwe technologieën brengt want de constructeur kiest bijvoorbeeld voor een volledig digitaal dashboard. De wagen verliest ook de praktische aspecten niet uit het oog. De koffer van de berline slikt 586 liter, in de break raak je 650 liter kwijt. Wie de achterbank neerklapt, kan tot 1.780 liter bagage meenemen.

Onder de motorkap voorziet men een motorgamma met een vermogen tussen de 120 en de 280 pk, er worden ruim 10 motorisaties aangeboden. Net als bij de Golf, komt er ook een plug-in hybride versie, goed voor 211 pk.

Advertentie – lees hieronder verder

Voldoet deze Passat ook aan uw verwachtingen als echte gezinswagen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon