Nieuwe modellen

Volkswagen Scirocco wordt vernieuwd

Na een carrière van zes jaar krijgt de Volkswagen Scirocco eindelijk een zachte facelift. Zoals we dat van Volkswagen gewend zijn, blijven ingrijpende veranderingen uit. Je moet al over een geoefend oog beschikken om de nieuwe versie meteen te herkennen.

| Gepubliceerd op 11 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Wie goed kijkt, ziet dat de koplampen en de achterlichten anders zijn. Ze gebruiken ledtechnologie om visuele accenten te leggen. Ook de bumpers werden op de tekentafel gelegd zodat ze agressiever ogen, vooral omwille van de pseudo diffuser achteraan. Binnenin zien we een stuur met drie spaken en ook drie metertjes bovenop middenconsole zijn nieuw. Ze informeren de bestuurder over de turbodruk en de olietemperatuur, het derde metertje is de chrono.

Samen met deze facelift komt er ook een aangepast motorgamma. Op benzine zien we dat de 160 pk versie van de 1.4 TSI verdwijnt. In de plaats komt de 2.0 TSI met 180 pk die zich tussen de 1.4 TSI met 125 pk (vroeger 122 pk) en de 2.0 TSI met 220 pk positioneert. Helemaal bovenaan het gamma staat de gespierde R-versie waarvan het vermogen van 265 naar 280 pk stijgt. Voor de veelrijders voorziet VW een nieuwe 2.0 TDI dieselmotor die 150 of 184 pk levert en ook in de Golf VII wordt gebruikt.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u onder de indruk van de nieuwe Scirocco ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon