Nieuwe modellen

Volvo XC90 Excellence : luxe voor 4

Wie zei ook alweer dat Volvo niet in staat is om een SUV te bouwen die even exclusief is als een Range Rover ? Wij in geen geval. Op het salon van Shanghai zal Volvo immers de XC90 Excellence onthullen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 15 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze versie krijgt geen verlangde wielbasis en ook geen aangepast koetswerk. Het verschil zit hem in het interieur dat bij deze versie slechts plaats biedt aan vier inzittenden. Vergeleken met de originele versie vallen drie zitjes weg.

Deze besparing is zeker de moeite waard want het interieur is bedoeld om haar inzittenden te verwennen. Achterin deze Volvo is er een zee aan beenruimte en op de bijgevoegde foto’s zie je de bijzonder luxueuze afwerking.

Advertentie – lees hieronder verder

Het resultaat is indrukwekkend. Elke passagier heeft recht op een individuele stoel. Ze zijn in alle richtingen instelbaar en worden uitgerust met een ventilatie- en een massagefunctie. De passagiers beschikken tevens over een uittrekbaar aanraakscherm, een opklaptafeltje en een minibar met flessenkoeler. De wagen beschikt over een set met de hand vervaardigde kristallen glazen van de Zweedse glasproducent Orrefors. Het geheel oogt erg verfijnd en het bagagecompartiment is van het interieur afgesloten met een glazen wand.

Het koetswerk van deze XC90 wordt afgewerkt met 21 duim grote velgen. De gebruikte banden komen met technologie die de geluidsproductie beperkt. Je herkent de wagen aan de verchroomde raamstijlen. Onder de motorkap van de XC90 vinden we de plug-in hybrid T8 Twin Engine met 400 pk.

Vindt u dat Volvo hier een Range Rover evenaart ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon