Nieuwe modellen

Waarom heeft de 5 Reeks alles van een kleine 7?

BMW trok officieel het doek van de zevende generatie van de 5 Reeks. Deze nieuwkomer biedt ook modernere lijnen, deels geïnspireerd op die van zijn grote broer. Maar de link tussen de 5 en 7 Reeksen is niet enkel esthetisch.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 14 okt. 2016 | Leestijd: 2 min

Zo duiken heel wat technologische snufjes, die op de 7 reeks werd geïntroduceerd, ook op de 5 Reeks op. Dat is het geval met bijvoorbeeld de interface die zich nu laat bedienen door aanraking en bewegingen. De nieuwe 5 reeks wordt ook autonomer zoals de 7 Reeks, en zijn concurrent, de Mercedes E Klasse. Uiteraard gaat ook de connectiviteit weer een stapje verder.

De BMW 5 Reeks werd niet alleen groter (4,93m) en tegelijk lichter, maar eveneens dynamischer en zuiniger. Zo stelt de 520d met zijn 190 pk ( en 400 Nm koppel) zich tevreden met 4,2l/100 km en 109 g CO2/km, maar een toekomstige EfficientDynamics Edition zal weldra nog beter doen.

Advertentie – lees hieronder verder

In afwachting van de M550i en M5, rondt de 540i xDrive het gamma bovenaan af. Zijn 3 liter zes-in-lijn produceert 340 pk en 450 Nm koppel. Daarmee lukt een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,8 seconden, terwijl de CO2-uitstoot tot 159 gram beperkt blijft.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon