Nieuwe technologie

Amerikaanse politie makt jacht op Coyote-kloon

In de Verenigde Staten kent een nieuwe community GPS-applicatie bijzonder veel bijval. Deze “Waze”-app geeft de gebruikers aan waar er een mobiele radar of een politiecontrole staat opgesteld. Het systeem lijkt op wat wij kennen als Coyote en het werkt de overheid danig op de zenuwen !

Laurent Norro | Gepubliceerd op 20 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

In Miami is de politie allerminst tevreden met deze app. Bestuurders kunnen immers ongestoord te snel rijden en halen hun voet slechts van het gaspedaal als de politie in de buurt is. Ze stellen ook dat men door de controle en vooral de plaats ervan aan te kondigen, zonder het te beseffen ook het leven van de agenten in gevaar brengt.

Naar aanleiding van deze aantijgingen versus Waze, wil de politie van Miami de personen die de app gebruiken op een verkeerd been zetten. De verantwoordelijken van de politie hebben hun agenten gevraagd om de app te downloaden en om verkeerde informatie over de politiecontroles te delen. Op die manier kunnen de gebruikers niet langer weten of de informatie juist of fout is en verliest de app haar waarde.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit initiatief is de politiediensten in andere Amerikaanse staten niet ontgaan. Sinds kort nemen tal van andere politiecorpsen een voorbeeld aan het systeem van hun collega’s uit Miami in hun strijd tegen Waze. We weten voorlopig niet hoe Google zal anticiperen door de app mogelijk aan te passen. De app werd al ruim 50 miljoen keer gedownload. In Europa heeft Coyote inmiddels wel een oplossing gevonden.

Denkt u dat deze aanpak ook in ons land zou kunnen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon