Nieuwe technologie

Android Auto: Google smartphone in uw wagen

Apple had de primeur met CarPlay, maar het antwoord van Google liet niet lang op zich wachten met Android Auto, een verbeterde interface tussen de Android smartphone van de bestuurder en de multimedia terminal van zijn auto. De strijd is begonnen!

| Gepubliceerd op 5 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Apple en Google (Android) zijn concurrenten op de markt van smartphones en storten zich nu ook op de automobielmarkt via hun respectievelijke interfaces.

Net als CarPlay laat Android Auto toe de smartphone applicaties te gebruiken maar dan in een geoptimaliseerde vorm voor gebruik in de auto.

Advertentie – lees hieronder verder

Concreet werden de interfaces van de applicaties vereenvoudigd om beter voorgesteld te kunnen worden op een scherm in de auto en makkelijker manipuleerbaar te zijn tijdens het rijden. De nadruk ligt vooral op het gebruik van spraaksturing omwille van de veiligheid.

Niet alle applicaties van de smartphone zijn te raadplegen op het scherm van de multimedia terminal. Net als bij CarPlay blijven de beschikbare functies beperkt tot telefoneren, SMS, muziek en navigatie.

Android Auto zal compatibel zijn met een 30-tal verschillende automerken die verenigd zijn binnen de Open Automotive Alliance. De eerste compatibele modellen worden tegen eind 2014 of begin 2015 verwacht.

CarPlay heeft evenveel constructeurs als partner (sommige hebben getekend met beide concurrerende IT-bedrijven), maar heeft het voordeel als eerste op de markt te zijn met reeds beschikbare oplossingen van Pioneer of een integratie bij Ferrari.

En hebt u al een keuze gemaakt tussen Android Auto, CarPlay of zelfs “Windows in the car”?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon