Nieuwe technologie

Apple komt met een concurrent voor Google Maps

Het Californische merk Apple toont ook interesse in de autosector met de Apple Carplay technologie. Meteen werd ook duidelijk dat Apple zich de kaas niet van het brood zal laten halen door Google op vlak van nieuwe diensten. Sinds enkele dagen heeft Apple ook een vloot voertuigen op pad gestuurd die bijzonder fel lijken op de wagens die Google gebruikt om alle wegen ter wereld te digitaliseren.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 12 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

De Amerikaanse nieuwszender CBS ontdekte dat deze wagens niet alleen in Californië maar ook in de straten van New York te zien zijn. Net zoals bij de Google-technologie is het de bedoeling dat je een 360°-zicht krijgt van de omgeving van de weg. Het ziet er dus naar uit dat Apple ook aan navigatiesoftware werkt en dat Google Maps zich aan een te duchten concurrent mag verwachten.

Deze aanpak is niet eens onlogisch. De samenwerking tussen iOS en Maps is al enige tijd gestopt, sinds 2011 om precies te zijn. De afgelopen maanden heeft Apple zich dus dubbel moeten zetten om de opgelopen achterstand bij te benen. Enkel zo kunnen ze aan het marktaandeel van Google knagen.

Advertentie – lees hieronder verder

Uiteraard heeft Apple andere projecten voor de autosector op stapel staan. Sinds kort werd een patent neergelegd om de deuren van een wagen te kunnen openen met een iPhone. Dat moet vervolgens ook met een Apple Watch mogelijk worden. Techniek staat duidelijk voor niets …

Bent u benieuwd naar de Apple-oplossingen voor uw wagen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon