Nieuwe technologie

Apple rekruteert bij Fiat-Chrysler

De droom van Steve Jobs wordt straks misschien wel werkelijkheid. Verschillende bronnen geven immers aan dat de plannen van een van de medestichters om een autonoom rijdende wagen (iCar) te bouwen, niet langer een vaag project zijn. Sinds enkele maanden is Apple immers professionals uit de autosector aan het rekruteren.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 29 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Doug Betts is de jongste aanwinst van het team dat onder leiding van Steve Zadesky (een Ford oudgediende) aan de ontwikkeling van de wagen werkt. Doug Betts is voormalig bestuurder van de Fiat Chrysler Automobiles groep.

De man is zeer tevreden dat hij door Apple werd aangeworven en maakte het nieuws via Linkedin wereldkundig. Apple van zijn kant, maakte zijn aanstelling als “projectverantwoordelijke” nog niet officieel bekend dus we moeten de man op zijn woord geloven. Het is wel zeker dat de firma Steve Zadesky de opdracht heeft gegeven om een team van zo’n duizend man samen te stellen om aan het “iCar”-project te werken.

Advertentie – lees hieronder verder

De voorbije maanden heeft Steve Zadesky nog heel wat andere mensen weggekocht bij onder andere Tesla Motors. Men wist ook Paul Frugale aan boord te halen. Hij is voor Apple een sleutelfiguur. Hij was ervoor immers onderzoeker bij de federale polytechnische school in Zurich waar hij specialist was inzake autonome mobiliteit.

Vandaag is het nog niet duidelijk of Apple weldegelijk zelf een iCar wil commercialiseren. Ze kunnen immers ook technologie ontwikkelen die ze ten dienste van andere spelers stellen om eigen producten te ontwikkelen. Die tactiek gebruiken ze ook voor het CarPlay-systeem van hun iPhone. Wordt vervolgd …

Denkt u dat Apple ooit een autonoom rijdende wagen zal lanceren ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon