Nieuwe technologie

Autonoom rijdende Audi: 5.470 kilometers zonder handen

In de Verenigde Staten heeft een autonoom rijdende auto een nieuw record gesteld. Toeleverancier van auto onderdelen Delphi heeft een Audi Q5 met de nodige apparatuur uitgerust en wilde zo aantonen dat men ook lange afstanden kan overbruggen zonder de handen aan het stuur te houden.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 15 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Op 22 maart jongstleden vertrok deze Audi Q5 in San Francisco. Negen dagen later, na een rit van 5.470 kilometer kwam hij in New York aan. De wagen deed deze rit voor 99 % in autonome rijmodus.

Tijdens deze trip waren de vorsers in staat om de wagen en de technologie onder de meest uiteenlopende omstandigheden te testen. De wagen moest rekening houden met kruispunten, wegenwerken, tunnels, agressieve automobilisten en diverse klimatologische omstandigheden. Bij de aankomst in New York was Jeff Owens, technisch directeur bij Delphi, in zijn nopjes. Hij stelde : “Onze wagen heeft bijzonder goed gereageerd tijdens het ganse traject en hij reageerde beter dan verwacht.”

Advertentie – lees hieronder verder

Dat was ook te verwachten want deze Q5 zat boordevol sensoren en allerhande technologie. De wagen beschikte over een tiental radars, 3 camera’s en zes Lidar laserscanners. Verder was er een systeem om de wagen te positioneren met satellietverbinding. Al die data gingen naar een krachtig softwarepakket dat op haar beurt het autonoom rijsysteem van de wagen zelf aanstuurde. Gedurende de rit kon men heel veel data verzamelen Volgens Delphi kan men aan de hand van die data de ontwikkeling van toekomstige technologieën wat betreft actieve veiligheid danig versnellen.

Zou u een lang traject durven afleggen met een autonoom rijdende auto ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon