Nieuwe technologie

CarPlay van Apple : auto gaat online via autoradio

In de volgende maanden zal CarPlay haar opwachting maken. Het systeem dat ontwikkeld werd door Apple zal in tal van autoradio’s van diverse constructeurs worden geïntegreerd. Apple heeft een tiental merken weten te overtuigen van haar systeem en die zullen CarPlay in de loop van 2015 aan hun klanten aanbieden. De computerspecialist wist ook Pioneer te motiveren om hetzelfde te doen.

| Gepubliceerd op 21 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Vandaag is deze fabrikant van autoradio’s de eerste die deze functie zal aanbieden. CarPlay wordt leverbaar op zes verschillende modellen. De toestellen hadden slechts een kleine update nodig om de technologie te integreren. Via dit Apple-systeem zie je de informatie die normaal gezien op het telefoonscherm staat, op het aanraakscherm van de autoradio. Je moet wel over een iPhone 5, 5C, 5C, 6 of 6 Plus beschikken om alle mogelijkheden te kunnen benutten.

Via CarPlay krijg je via een eenvoudige vingerbeweging op het scherm van de autoradio toegang tot alle applicaties op je iPhone. Op die manier is de iPhone niet langer een strikt persoonlijk toestel want ook de passagier kan naar hartenlust gebruik maken van de aanwezige apps via de aangegeven icoontjes. In de praktijk kan zowel de bestuurder als de passagier een telefoongesprek voeren of een berichtje sturen door Siri hiervoor een gesproken boodschap te geven.

Advertentie – lees hieronder verder

Van alle applicaties zijn muziekapps vaak het meest interessant. Om zich niet in een hoekje te laten drummen, hebben de heren van Spotify hun applicatie al meteen compatibel gemaakt met de CarPlay-technologie. Voor muziekliefhebbers is dit uitstekend nieuws !

Hoopt u dat deze technologie snel ingeburgerd raakt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon