Nieuwe technologie

Concurrent van Google Maps wordt opgekocht door Audi, BMW en Mercedes

U hoeft zich in de toekomst niet te verbazen dat de navigatieservice van BMW, Audi en Mercedes fel op elkaar zal lijken. De reden daarvoor hoef je niet ver te zoeken. De drie Duitse concurrenten hebben een overeenkomst gesloten om samen de kaartleverancier Nokia Here te kopen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 4 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Het komt er op neer dat de drie Duitse constructeurs een even groot aandeel bezitten in de digitale kaartenservice Nokia Here waarbij men kaarten aanlevert in real time.

De grote baas van BMW, Harald Krüger stelt het als volgt. “Here zal een belangrijke rol spelen in de digitalisering van onze mobiliteit. Men maakt gebruik van kaarten op hoge resolutie en er is communicatie mogelijk tussen voertuigen zodat verplaatsingen veiliger en efficiënter kunnen worden”.

Advertentie – lees hieronder verder

Op dit ogenblik is er geen prijs bekend gemaakt over de transactie. Er doen geruchten de ronde dat het gaat om een investering van ongeveer 2,7 miljard euro. De transactie zal pas in het eerste trimester van 2016 worden afgerond. Eerst moeten de officiële instanties nog hun goedkeuring verlenen inzake de concurrentievoorwaarden.

Audi, BMW en Mercedes voegen er aan toe dat deze overname geen invloed zal hebben op de werking van Nokia Here. Met andere woorden; het is de bedoeling om een Here uit te bouwen tot een platform dat openstaat voor verschillende gebruikers. Dit zal de hoeksteen vormen van systemen die autonoom rijden mogelijk maken.

Wat vindt u over deze gemeenschappelijke aankoop van de drie Duitse constructeurs ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon