Nieuwe technologie

Ford werkt aan een betaalbare elektrische SUV

De technisch directeur van Ford onthulde dat de Amerikaanse constructeur aan de ontwikkeling van een elektrische SUV werkt. Die zou een rijbereik van 500 km krijgen en een concurrent worden van de toekomstige Tesla Model Y.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 26 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Ford ontwikkelt momenteel een elektrische wagen die Model E genoemd zal worden. Een naam die enkele jaren geleden gedeponeerd werd, tot groot ongenoegen van Elon Musk die hem maar al te graag voor één van zijn Tesla’s had gebruikt. Deze Ford Model E maakt deel uit van een investeringsplan van 4,5 miljard dollar van het Amerikaanse merk om een compleet gamma van 13 nieuwe elektrische wagens te ontwikkelen.

Op zich is dat niet zo verrassend, maar wel kregen we nu de bevestiging van Raj Nair, de technisch directeur van Ford, dat het toekomstige elektrische model ook een SUV-variant krijgt. Een andere nieuwigheid: het Model E en zijn hoger in de veren staande afgeleide die met een rijbereik van 300 km waren aangekondigd, zouden uiteindelijk een autonomie van zo’n 500 km krijgen tegen 2020.

Advertentie – lees hieronder verder

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon