Nieuwe technologie

Mini zonnebril met X-stralen

Eind april toont Mini een verrassende nieuwigheid op het salon van Shanghai. De constructeur zal er een futuristische zonnebril tonen. Deze Mini Augmented Vision zonnebril biedt de bestuurder extra informatie op basis van virtuele realiteit tijdens het rijden.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 14 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Tot nu toe was head-up display een handig accessoire dat extra informatie verschaft in het gezichtsveld van de bestuurder. In de toekomst krijg je wellicht een gelijkaardige technologie door gewoonweg een hightech bril op je neus te zetten.

Aan de hand van deze bril kan je extra richtlijnen over uw traject zien verschijnen in het gezichtsveld vlak boven je stuur. Je krijgt extra informatie over de wagen , de te volgen weg, de maximumsnelheid of zelfs over vrije parkeerplaatsen. Als u het navigatiesysteem inschakelt, komt daar ook de rijinformatie bij. Dan zie je zelfs een aanduiding voor een rijstrook, een splitsing, een afrit of een kruispunt.

Advertentie – lees hieronder verder

Maar het beste moet nog komen. Dankzij technologie met X-stralen, kan je met deze bril de volledige omgeving van de wagen in de gaten houden. Zo worden bijvoorbeeld de A-stijlen van de voorruit volledig transparant. Mocht u ooit vergeten waar u uw wagen parkeerde, brengt de Mini Augmented Vision-bril u binnen de kortste keren naar de parkeerplaats. Het spreekt dat deze bril nog de nodige goedkeuringen van de overheid moet krijgen voor hij op de markt kan komen.

Zou u graag met een dergelijke bril autorijden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon