Nieuwe technologie

Nieuwe Audi A8 krijgt nog meer technologie

Rupert Stadler, CEO bij Audi, heeft tijdens de voorstelling van de financiële resultaten bevestigd dat de nieuwe generatie Audi A8 in 2017 op de markt zal komen. De limousine uit Ingolstadt zal beter moeten doen dan zijn rivalen omdat hij over de nieuwste technologie zal beschikken.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 13 mei 2016 | Leestijd: 2 min

De huidige generatie Audi A8 kwam zes jaar geleden op de markt en krijgt het vandaag lastig om het hoofd te bieden aan zijn jongere concurrenten zoals de Mercedes S-Klasse en vooral de gloednieuwe BMW 7-Reeks. Voor we een jaar verder zijn, zal het merk met de vier ringen andermaal voorsprong nemen met de lancering van de nieuwe A8. De voorstelling zal dus niet heel lang meer op zich laten wachten.

De Audi limousine kan rekenen op nieuwe toptechnologie zoals de « traffic-jam pilot » die de A8 autonoom door de files stuurt tegen een snelheid van maximum 60 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

De nieuwe A8 zal gebruik maken van het verlengde en modulaire MLB-platform. Op die manier kan deze Audi (tot 200 kg) lichter worden. Wat het motorgamma betreft, gaan we er van uit dat de 6.0 l W12-motor – uit de Bentley Bentayga – de topmotorisatie zal worden. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon