Nieuwe technologie

PEUGEOT i-Cockpit : Intensere rijervaring

Het interieur van de eerste generatie zorgde voor een totaal vernieuwende kijk op de zithouding van de bestuurder. De PEUGEOT i-Cockpit van de nieuwe 3008 gaat vandaag nog een stap verder en trekt duidelijk de kaart van emotie en personalisering.

Frederic Debacker | Gepubliceerd op 10 aug. 2016 | Leestijd: 3 min

In de eerste generatie 3008 maakte de PEUGEOT i-Cockpit het verschil met een compact stuur, een head-up display en een aanraakscherm. Vandaag gaat de i-Cockpit 2.0 een stap verder met een digitaal dashboard dat u volledig kan personaliseren. Deze PEUGEOT i-Cockpit in de nieuwe 3008 oogt kwalitatiever, werd ontwikkeld met nieuwe technologie, beschikt over meer connectiviteit en is intuïtiever in gebruik dan zijn voorganger. Optioneel is er ook de i-Cockpit Amplify functie. Via een druk op de daarvoor voorziene knop worden uw zinnen geprikkeld. Om te beginnen is er de aangepaste interieurverlichting waarbij de intensiteit en de kleuren aan uw voorkeuren kunnen worden aangepast. Verder is er het gehoor waarbij verschillende muzikale sferen mogelijk zijn met diverse mogelijk klanken. Ook het gevoel wordt niet vergeten dankzij de massagefunctie in de stoelen met verschillende drukpunten. Tot slot wordt de geurzin geprikkeld via de parfumdispenser.

Drie mogelijke parfums

Advertentie – lees hieronder verder

De drie geuren die beschikbaar zijn, werden ontwikkeld met Scentys en Antoine Lie, een vermaarde internationale speler inzake parfum. « Cosmic cuir » is een bruisende en gevoelige geur. « Aerodrive » is levendig en stimulerend, terwijl « Harmony Wood » een klassieke en rustgevende geur is. De intensiteit van de verspreiding van deze parfums kan u in drie niveaus instellen.

« Boost » of « Relax » sfeer

De inzittenden hebben keuze uit twee sferen. « Boost » past perfect bij een dynamische rijstijl en « Relax » is meer gericht op een meer rustgevende ervaring. Beide modi kan u volledig personaliseren zodat elke verplaatsing een onvergetelijke ervaring wordt.

Driver Sport Pack

Kers op de taart: zicht, gevoel en geluid worden eveneens beïnvloed door het Driver Sport Pack dat volgende parameters aanpast :

  • Stuurbekrachtiging wordt zwaarder en reactiever
  • Directere gaspedaalrespons
  • Motor en versnellingsbak reageren sneller
  • Sportievere klank
  • Kleuranimaties op verschillende schermen

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon