Nieuwe technologie

Tesla ontwikkelt supersonische trein!

Elon Musk, de baas van Tesla en Space X, laat andermaal van zich horen. Dit keer gaat het niet om een of andere toekomstige elektrische auto, maar wel om de Hyperloop, een toekomstige supersonische trein.

| Gepubliceerd op 24 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Even ter herinnering, Elon Musk kondigde deze plannen al aan in augustus 2013 maar hij gaf toen aan dat hij op dat moment onvoldoende tijd had om een en ander uit te werken. Het idee bestaat erin om een San Francisco met Los Angeles te verbinden via een lage druk tunnel die op palen staat. Daarin ‘rijden’ wagons die op luchtkussens zijn gemonteerd.

Vandaag krijgt het project meer vorm nadat het groen licht heeft gekregen van de Californische overheid. Men heeft de beslissing genomen om het Amerikaanse project op te starten door middel van crowdfunding en crowdsourcing. Om dat te realiseren, werd Space X gecontacteerd en richtte men een nieuwe organisatie op : Hyperloop Transportation Technologies, Inc.

Advertentie – lees hieronder verder

Dat bedrijf telt vandaag een honderdtal ingenieurs en ongeveer twintig studenten van de Universiteit van Californië (UCLA). Tot nu hebben ze al aan enkele cruciale elementen van de trein uitgewerkt zoals de wagons, het net en de stations. Belangrijk is dat hun ‘route’ zo recht mogelijk is. Dirk Ahlborn, de grote baas bij de opstart, hoopt om tegen midden 2015 een leefbaarheidsstudie en een eerste prototype klaar te hebben. De eerste 640 kilometer zullen een investering tussen de 6 en de 10 miljard dollar vergen. Het ganse project zou binnen 10 jaar operationeel kunnen zijn.

Wilt u in een trein stappen die 1.300 km/u snel is  ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon