Nissan Partnerzone

De Nissan LEAF ‘bestuurt’ u ook met uw smartphone

In het tijdperk van verbonden voorwerpen bestuurt u ook uw auto meer en meer via apps op uw smartphone. Al hebt u uw stuur natuurlijk nog altijd nodig, zelfs in elektrische auto’s. Maar bij Nissan maken verplaatsingen met en oplaadbeurten van de LEAF een kleine (r)evolutie door dankzij de app Nissan Connect EV… 

| Gepubliceerd op 17 jan. 2017 | Leestijd: 4 min

De Nissan LEAF is niet alleen de meest verkochte elektrische auto ter wereld (meer dan 200.000 exemplaren), het is ook een van de eerste waarbij u verplaatsingen en oplaadbeurten kunt beheren met een smartphone en een app: de app NissanConnect EV. Met deze app is het nog makkelijker om tot 250 km af te leggen met één enkele laadbeurt. Maar er is meer… 

Dankzij uw smartphone kunt u uw (toekomstige) Nissan LEAF op afstand bedienen en meer bepaald…

Advertentie – lees hieronder verder

De batterij controleren

Of u uw Nissan LEAF oplaadt of niet, het is altijd mogelijk om het peil van de batterij, de resterende autonomie en de laadstatus van de batterij te checken op afstand. U hoeft dus niet meer naar buiten in de kou om te weten of uw LEAF vertrekkensklaar is.

Laden op afstand

Hebt u uw LEAF aan een laadpaal gekoppeld thuis, op kantoor of in de stad, maar bent u vergeten om het laden te starten? Geen nood, met één klik in de app Nissan Connect EV hebt u het zo voor mekaar. Het laden afbreken kan ook via dezelfde app!

Uw traject plannen

Afhankelijk van het laadniveau van uw LEAD en de laadpunten onderweg kunt u dankzij de app uw traject plannen en het naar uw LEAF sturen. Angst voor een lege batterij is dus niet meer aan de orde!

Verwarming, ventilatie en airco in- of uitschakelen

In een elektrische auto hebben deze drie functies een impact op het verbruik van de batterij. Het is dus best dat u deze uitschakelt wanneer uw auto aan het opladen is. Met de app Nissan Connect EV is dat kinderspel, waar u zich ook bevindt.

Uw rijstijl analyseren

De gegevens over uw rijstijl worden bijgehouden en kunt u raadplegen om een meer eco-verantwoordelijke rijstijl aan te nemen. Dankzij de ECO Challenge kunt u uw CO2-uitstoot volgen, leest u af hoeveel bomen u hebt uitgespaard en kunt u uw score vergelijken met andere eigenaars van een elektrische Nissan elders in de wereld of in uw streek. 

En dat is niet alles! U zal uw auto ook kunnen lokaliseren op een kaart (praktisch voor wie verstrooid is), een bericht ontvangen wanneer het tijd is voor een kleine onderhoudsbeurt of uw favoriete laadpalen opslaan om verwittigd te worden wanneer er één in de buurt is en u eraan te herinneren dat u uw auto moet opladen. Kortom, de Nissan LEAF laat zich vanaf nu ook besturen met uw smartphone …

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon