Nissan Partnerzone

Nissan LEAF: 6 jaar metamorfose en nog altijd aan de top!

Het was de eerste elektrische auto op de markt. Op 6 jaar tijd is de Nissan LEAF sterk veranderd om zijn leiderspositie te behouden. Het verhaal van een geslaagde metamorfose.

| Gepubliceerd op 12 dec. 2016 | Leestijd: 4 min

De Nissan LEAF is de meest trendy auto ter wereld . Er rijden vandaag 220.000 exemplaren van rond. Een mooi succes voor de auto die zes jaar geleden de markt voor elektrische wagens aanboorde. De LEAF wist zich voortdurend heruit te vinden en technisch te evolueren. Daardoor wist hij ook zijn leiderspositie te handhaven.

Van 160 naar meer dan 250 km autonomie

Advertentie – lees hieronder verder

Sinds zijn marktlancering heeft de LEAF al een heel eind afgelegd. Toen hij in december 2010 in Japan en de VS op de markt kwam, en daarna in 2011 in Europa, kon hij een rijbereik van 160 km voorleggen. Drie jaar en 200 veranderingen later, onder meer een nieuwe24 kWh-batterij, steeg de autonomie naar 199 km. En vandaag, dankzij de nieuwe generatie batterijen van 30 kWh, kan je met de LEAF 250 km afleggen met één laadbeurt. Op 6 jaar tijd is het bereik van de LEAF met 65 % toegenomen!

De constructeur heeft hiervoor bijna 4 miljard euro geïnvesteerd in zijn 3 productiefabrieken in Japan, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In die laatste fabriek kunnen voortaan Europese LEAF’s van de band rollen.

Gedaan met een hele nacht laden!

In 2010 had u nog bijna een volledige nacht nodig om uw Nissan LEAF op te laden. U nam dus best de nodige voorzorgen. Ook op dat vlak is de elektrische telg van Nissan dus sterk veranderd. De technologieën zijn verbeterd. In die mate zelfs dat een volledige laadbeurt thuis minder dan 5 uur in beslag neemt. En als u ‘voltankt’ aan een snellaadpaal, dan beschikt u na 30 minuten al over 80% van uw batterij!

Laadbalk op uw smartphone

Nissan heeft ook de interface om uw LEAF te beheren via uw smartphone gemoderniseerd, net als het voorverwarmen en koelen van het voertuig. Zonder uw batterij te gebruiken. De Nissan ConnectEV zoekt ook in real time naar beschikbare laadpalen. Zo verliest u geen tijd door naar een laadpaal te rijden die bezet is. Beter nog, dankzij dit systeem kunt u uw LEAF geolokaliseren. Handig wanneer u niet meer weet waar u hem hebt achtergelaten in de parking.

En het verhaal van de LEAF is nog niet af. Nissan heeft voor zijn elektrische telg nog mooie dagen in petto, met nog krachtiger technologieën om in de nabije toekomst de concurrentie aan te gaan met thermische voertuigen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon