Opinies

Alternerend autorijden : de ideale oplossing?

Als u voorbije maandag in Parijs was, hebt u waarschijnlijk de vele politiecontroles opgemerkt, omdat de overheid had besloten maatregelen te nemen om te concentraties fijn stof in de lucht te beperken. Die dag mochten daarom enkel wagens met ‘onpare’ nummerplaten rijden.

Maxime Pasture | Gepubliceerd op 27 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Dit alternerend autorijden was niet enkel geldig in de Franse hoofdstad, maar ook in de 22 gemeenten van Ile-de-France. Onnodig te zeggen dat niet iedereen daarmee in zijn nopjes was! Het resultaat? De 750 opgetrommelde agenten hadden hun handen vol.

Volgens de politie werden de maatregelen in het algemeen toch goed gevolgd. De ordediensten hebben alles bij elkaar slechts 6.214 automobilisten moet verbaliseren voor verscheidene inbreuken met de betrekking tot de vervuiling (alternerend autorijden, verlaging snelheidslimiet, …). En daarvan werden slechts 2.663 automobilisten betrapt voor de flagrante overtreding van rijden met een ‘pare’ nummerplaat.

Advertentie – lees hieronder verder

Toch waren er heel wat uitzonderingen mogelijk. ‘Schone’ voertuigen (elektrisch, hybride, gas, …) of carpooling met 3 personen waren toegelaten, net als verplaatsingen van hulpdiensten en sommige beroepscategorieën. Maandag was uiteraard ook alle openbaar vervoer gratis. Tenslotte liet de politie weten dat met deze maatregel ook de lengte van de files met 25 tot 40 % korter werd vergeleken met het gemiddelde.

En bent u voor of tegen alternerend autorijden bij een vervuilingspiek?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon