Opinies

Chinese bestuurders rijden liever een voetganger dood die ze aanrijden

In China zien we een erg morbide trend. Bestuurders die per ongeval een voetganger aanrijden, zijn nagenoeg tot alles in staat opdat de voetganger door zou zijn in plaats van geblesseerd. De oorzaak is van economische aard.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 14 okt. 2015 | Leestijd: 2 min

De website Slate heeft het over een erg morbide tendens we die zowel in China als in Taiwan zien. Er worden immers steeds meer gevallen gesignaleerd. Een bestuurder die een voetganger aanrijdt, rijdt vaak achteruit om vervolgens nog eens over het slachtoffer te rijden. Op die manier wil de bestuurder zich er van vergewissen dat het slachtoffer weldegelijk dood is in plaats van gewond.

Nog volgens Slate ligt het betalen van een schadevergoeding aan de basis van dit schokkende fenomeen. Als een voetganger zwaargewond is, moet de bestuurder mogelijk zijn leven lang een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Als het slachtoffer dood is, hoeft hij slechts één keer een veel schappelijker bedrag te betalen.

Advertentie – lees hieronder verder

Ondanks de verschillende filmpjes die circuleren, worden de daders slechts op een erg lakse manier veroordeeld en moeten ze zelden grote schadevergoedingen betalen. Slate heeft slechts weet van twee zware veroordelingen. Een dader kreeg een celstraf van 15 jaar en een andere werd geëxecuteerd.

Wat vindt u van deze trend?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon