Opinies

Onthullend : de 10 grootste ergernissen van Belgische automobilisten

Mobiliteitsorganisatie VAB heeft een interessant onderzoek gevoerd. Bedoeling was om te peilen naar de belangrijkste ergernissen in het verkeer voor Jan met de pet. De vraag werd voorgelegd aan een groep van 2.000 bestuurders. Op basis van de antwoorden werd een top 10 van de belangrijkste ergernissen opgesteld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 12 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Op de tiende plaats vinden we het niet respecteren van de voorrang van rechts wanneer de bestuurder in kwestie weldegelijk voorrang heeft (43 %). Vlak erna volgen bestuurders die te laat uitvoegen en op die manier het verkeer voor hen dwingen om te remmen (47 %). Op de achtste plek vindt 49 % van de respondenten het hinderlijk wanneer slecht geparkeerde wagens het verkeer storen. Automobilisten die vaak van rijstrook wisselen om tijd te winnen, worden door 52 % van de ondervraagden aangeduid. Voor we de top 5 aansnijden, vinden we nog bestuurders die nodeloos lang op de linker rijstrook blijven doorrijden (54 %).

De vijfde belangrijkste ergernis is niet stoppen om voetgangers te laten oversteken want 57 % van de respondenten vindt dit storend. 58 % houdt niet van bestuurders die accelereren bij oranje. Op de derde plaats staat het te dicht op een voorganger rijden (62 %) en ruim 72 % van de ondervraagden stoort zich aan automobilisten die hun richtingaanwijzers niet gebruiken. 74 % van de Belgische automobilisten ergert zich aan andere weggebruikers die te snel rijden en dat is meteen de belangrijkste ergernis.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat stoort u het meest op de weg ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon