Opinies

Te gek voor woorden : travestieten en transseksuelen mogen niet rijden in Rusland

Amper enkele dagen geleden berichtten we over twee Saoedische vrouwen die in de gevangenis zitten omdat ze met de auto hebben gereden. Toen we dat stukje schreven, dachten we dat we de grens van de absurditeit hadden bereikt. Niets is minder waar want in Rusland heeft Vladimir Poetin andermaal de hoofdvogel afgeschoten. Hij wil een nieuwe wet die nu al heel wat stof doet opwaaien en in ongenade valt bij heel wat organisaties die in zijn land de rechten van de mens verdedigen.

| Gepubliceerd op 15 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Het komt er op neer dat men net een wet heeft goedgekeurd die travestieten en transseksuelen verbiedt om met de wagen te rijden. Ja, u leest het goed ! De regelgeving ging begin vorige week in voege. De wet verbiedt iedereen die “mentale problemen of gedragsstoornissen” vertoont – dus ook wie twijfelt aan zijn ware geslacht of seksuele voorkeur – met de wagen te rijden. Slik …

Naast travestieten en transseksuelen vinden we in diezelfde opsomming ook fetisjisten, pedofielen, exhibitionisten, voyeurs, sadomasochisten en mensen die kleiner zijn dan 1,5 meter.

Advertentie – lees hieronder verder

De reacties laten niet op zich wachten. De vereniging van Russische advocaten voor de rechten van de mens ziet het als volgt : “Deze wet toont de progressieve invasie aan van de autoriteiten in het privéleven en is fundamenteel in strijd met de internationale en ook de Russische wetgeving”. Nu moeten we in Rusland van niet veel schrikken. Homoseksualiteit werd er tot 1993 beschouwd als een misdaad en als een ziekte tot en met 1999.

Ziet u een verband tussen een levenskeuze en een verkeersongeval ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon