Opinies

Vanaf september is rechter rijstrook enkel voor autodelers

Wilt u besparen en meteen ook een beetje vroeger op het werk zijn? In dat geval zal het nieuwe wetsvoorstel van Jacqueline Galant u interesseren. De nieuwe wet zal al vanaf september in voege gaan. De federale minister van mobiliteit heeft het voorstel reeds met Charles Michel besproken. De eerste minister gaf reeds te kennen aan zijn medewerkers dat hij het idee zeer genegen is …

Laurent Norro - Aprilvis | Gepubliceerd op 1 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

De bedoeling is tweeledig. De minister wil maandelijks een premie toekennen aan automobilisten die dagelijks hun wagen delen met drie andere collega’s om naar het werk te rijden. Als bijkomend voordeel wordt de rechter rijstrook van snelwegen met drie rijstroken voor hen gereserveerd omdat ze aan carpooling doen.

Deze eerste rijstrook wordt niet zoveel gebruikt door automobilisten. Jacqeline Galant vindt dat vrachtwagens voortaan de middelste rijstrook moeten gebruiken. Het eerste rijvak mag uiteraard wel worden gebruikt door bussen. Op die manier moeten pendelaars in een stedelijke omgeving veel sneller van en naar hun werk geraken.

Advertentie – lees hieronder verder

De premie die de overheid zal toekennen, is aanzienlijk en in tijden van besparingsrondes vraagt men zich af van waar de middelen zullen komen. Het is ook de bedoeling om streng te controleren op het misbruik van de eerste rijstrook. Het geld dat men via boetes zal innen, kan de kas voor de premies spijzen. Rest nog de vraag hoe de overheid precies zal controleren welke automobilisten het nieuwe gebruik van de “prioritaire” rechter rijstrook respecteren.

Denkt u dat men dit plan van Jacqueline Galant kan realiseren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon