People

De mysterieuze autocollectie van de Sultan van Brunei (+VIDEO)

We gaan ervan uit dat iedereen al eens van de Sultan van Brunei heeft gehoord. Die man staat vooral bekend vanwege zijn rijkdom maar vooral ook vanwege de omvangrijke doch mysterieuze sportwagencollectie die hij dankzij die rijkdom bij elkaar heeft kunnen harken.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 26 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

De verzameling bevat ruwweg drieduizend wagens. Veel daarvan werden zelfs speciaal voor de Sultan gebouwd en sommige auto's heeft zelfs nog geen enkele buitenstaander onder ogen gekregen. Zo telt zijn collectie bijvoorbeeld twee zwarte McLaren F1 LM's met speciale graphics en dit terwijl er maar vijf exemplaren van dat model werden verkocht. Als je dacht dat die allemaal oranje geschilderd waren, ben je mis.

We noteren ook een hele hoop Porsches (tientallen 911's en minstens twee vierwielaangedreven 959's). Daarnaast hebben we weet van een handvol Bugatti EB110's uit de jaren '90 en verschillende Jaguar XJ220's – tot de komst van de McLaren F1 het snelste productiemodel ter wereld.  

Advertentie – lees hieronder verder

En wat met op maat gemaakte vierwielers? Daarvan heeft de Sultan er ook een aantal. Zoals niet minder dan zes speciaal voor hem ontworpen Bentley SUV's die elk Dominator werden gedoopt… 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon