Spionfoto's

Camouflage-ingenieurs in dienst van GM!

Op deze site bent u het gewoon regelmatig foto’s van gecamoufleerde auto’s te ontdekken. Zij werden meestal verrast door onze spionnen terwijl ze testritten maakten op een circuit of de openbare weg. Meestal willen we vooral weten wat er onder die camouflage schuilgaat. Maar vandaag, na de recente onthullingen van General Motors dat gebruik maakt van camouflage-ingenieurs, is het tijd om ook de “gevechtskledij” zelf onder de loep te nemen.

| Gepubliceerd op 14 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Camouflage-ingenieurs? Je, u hebt het goed gelezen! GM wou niet dat de lijnen van de volgende Chevrolet Volt voortijdig zouden uitlekken, waarop de constructeur beroep deed op experten. Al verscheidene maanden werken zij nauw samen met het team van ontwerpers en technici. De eersten willen dat het voertuig verhuld blijft om het design niet prijs te geven, terwijl de ingenieurs net het omgekeerde vragen om de testritten zo realistisch mogelijk te laten verlopen met het gewicht en de stroomlijn van het uiteindelijke product. Geen makkelijke opdracht!

Om de Volt tegen indiscrete blikken te beschermen gebruikt het team onder meer zwart-wit motieven in de vorm van een spiraal. Deze techniek wordt nog versterkt door een 3D-effect en levert een vorm op die inderdaad de belangrijkste elementen van het concept van de wagen verhult. Bovendien kan deze camouflage gebeuren met verschillende materialen, zoals plastiek, vinyl of schuimrubber. Dat neemt niet weg dat ribbelfolie nog steeds goed blijft werken om nieuwsgierigen te misleiden…

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat deze camouflage echt fotografen kan ontmoedigen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon