Spionfoto's

Marc Webber aan het stuur van de 911 GT3 RS

In maart toonde Porsche op het salon van Genève haar nieuwe 911 GT3 RS. Op de persconferentie beloofde de constructeur uit Zuffenhausen dat deze circuitbolide de Nordschleife van de Nürburgring in amper 7 minuten en 20 seconden zou kunnen afhaspelen. Enige voorwaarde was dat men de wagen in handen gaf van een ervaren piloot.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 28 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Diverse bronnen bevestigen dat ex F1-piloot Mark Webber aan het stuur zat van de Porsche. Dit verhaal blijkt slechts gedeeltelijk te kloppen. Mark Webber heeft immers enkel meegewerkt aan de productie van het promofilmpje van de nieuwste generatie GT3 RS. De man werd betrapt toen hij tegen een slakkengangentje de filmwagen van de cameraploeg volgde.

Op die beelden is evenwel te zien dat Mark Webber erg geconcentreerd is, alsof hij het traject van de Nordschleife helemaal heeft gememoriseerd. Dat is ook nodig met deze 500 pk sterke bolide die een top haalt van 322 km/u en in 3,3 seconden naar 100 km/u spurt.

Advertentie – lees hieronder verder

Mark Webber is niet instaat te bellen aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup (20-11-15)

Te oordelen aan de gelaatsuitdrukking van de piloot zou het ook wel kunnen dat de piloot weldegelijk een hotlap rijdt volgens de regels van de kunst. Webber is er immers toe in staat want sinds vorig seizoen is hij een van de piloten die voor Porsche rijdt in het endurance wereldkampioenschap aan het stuur van een 919 Hybrid. We wachten dus op het moment dat Porsche deze fameuze “7 minuten 20 seconden” officialiseert.

Gelooft u dat men met deze GT3 RS deze tijd kan rijden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon