Spionfoto's

Nieuwe Audi RS3 : Storm voorspeld!

De RS-herwerking van de huidige Audi A3 is volop in ontwikkeling. Meerdere niet-officiële foto's bevestigen dat de voorbereidingen vlot verlopen. De gespecialiseerde pers heeft de voorbije weken al heel wat kostbare informatie verzameld over deze pure sportwagen… Het laatste nieuwtje gaat over de motor, de kern van het beest. Volgens verschillende bronnen heeft de fabrikant van Ingolstadt de 5 cilinders in lijn van 2,5 liter en 340 pk van de vorige generatie ingeruild voor een luide vier cilinder turbomotor. Deze turboviercilinder wordt ook gebruikt in de conceptcars die onlangs onthuld werden in Genève en Peking. We hebben het dan onder andere over de Audi TT Quattro Sport Concept en de Volkswagen Golf R 400. 

| Gepubliceerd op 10 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Onder hun motorkap vinden we dus een 2.0 TFSI met dubbele brandstofinjectie met onder meer een in staal gesmede krukas, een cilinderblok uit legering die onder hoge druk gekoeld werd en een grondig gewijzigde cilinderkop. Volgens het onderzoek zorgen de aangebrachte veranderingen ervoor dat er 420 pk uit die 2 liter gehaald wordt! De gespecialiseerde pers denkt dat dat vermogen teruggebracht kan worden tot ongeveer 400 pk voor de toekomstige RS3, evenveel als het vermogen van de conceptcar Golf R 400.

Het is ook erg waarschijnlijk dat de ingenieurs de wagen lichter zullen maken en een vierwielaandrijving met een verbeterde reactiviteit zullen ontwikkelen. Dat belooft alvast veel goeds voor liefhebbers van snelheid, niet? Deze Audi RS3 zal waarschijnlijk in de lente van 2015 op de markt komen. Nog even geduld dus!

Advertentie – lees hieronder verder

 Wat denkt u?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon