Spionfoto's

Nieuwe Opel Corsa : Een getransformeerde generatie!

Op de Mondial de l'Automobile in Parijs zal Opel in oktober de vijfde generatie van de Corsa voorstellen. De eerste informatie over de polyvalente wagen begint al binnen te stromen. Vandaag weten we al dat de Corsa beschikbaar zal zijn als driedeurs en als vijfdeurs, dat hij ongeveer 4 meter lang zal zijn, dat zijn voorkant op die van de Adam zal lijken en dat er ook iets van de Astra in zijn ontwerp zal doorschemeren. 

| Gepubliceerd op 15 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Door een technisch akkoord met PSA Peugeot Citroën kunnen we ook bevestigen dat de Corsa gebouwd zal worden op het platform van de Peugeot 208. Deze generatie zou zich ook wenden tot een achteras met Watt-parallelogram.

Op het vlak van dieselmotoren zouden we moeten beschikken over een gamma tussen de 75 en de 115 pk. De 1.7 CDTi van Isuzu zal vervangen worden door de 1.6 CDTi. Er worden natuurlijk ook benzinemotoren voorgesteld. We zien een turbodriecilinder en turboviercilinder met directe injectie. Het is erg waarschijnlijk dat het hoogtepunt van het gamma een OPC-versie met een minimum vermogen van 200 pk zal zijn. Het stop-startsysteem zal standaard voorgesteld worden.

Advertentie – lees hieronder verder

Op het vlak van uitrusting verwachten we de allerlaatste nieuwigheden terug te vinden in de Corsa: een Lane Keeping Aid, een moderner multimediasysteem, verkeersbordenherkenning en een geïntegreerde FlexFix-fietsendrager.

Met dergelijke troeven moet de Corsa wel een succes worden, niet? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon