Spionfoto's

Scoop : Audi werkt aan een Q1

Het is een publiek geheim dat Audi in stilte werkt aan een compact SUV-model dat onder andere de Nissan Juke van antwoord moet dienen. Deze Q1 zou volgend jaar al op de markt komen. Hij wordt net onder de Q3 gepositioneerd. Volgens onze spionfotografen werkt deze conceptwagen zijn eerste testrondjes af.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 15 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Uiteraard wil men kost wat kost voorkomen dat de fotografen al beelden kunnen maken van het koetswerk. Daarom gebruikt men de body van een Volkswagen Tiguan. Maar ook dat afleidingsmanoeuvre ontsnapte niet aan het oog van onze fotograaf. Het viel immers op dat dit gecamoufleerde model over een kortere wielbasis beschikte in combinatie met Audi-velgen. Ook de nummerplaat maakte duidelijk dat het om een product uit Ingolstadt (de hoofdzetel van het merk met de vier ringen) ging.

Over deze SUV weten we nu al dat hij zal gebruik maken van het modulaire MQB-platform, dat door de ganse VW groep wordt benut. De wagen zal het motorengamma van de A1 in grote lijnen overnemen en er zal ook een sportieve SQ1-variante volgen die de motor van de huidige S1 gebruikt. De SQ1 krijgt dus een stevige 230 pk onder de motorkap !

Advertentie – lees hieronder verder

Vandaag weten we al dat deze Q1 een eerder agressief design zal krijgen én het zal om een praktische vijfdeurs versie gaan. Zo wil de constructeur inspelen op de noden van een klein gezin. Omdat het tenslotte om een SUV gaat, voorziet Audi (optioneel) haar Quattro vierwielaandrijving. Bij Audi weet men maar al te goed dat de voorwielaangedreven versies het best zullen verkopen.

Bent u benieuwd om deze nieuwe kleine Audi-SUV te ontdekken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon