Spionfoto's

Scoop : Deze Dacia kost 5.000 €

Het ziet er naar uit dat de auto van 5.000 er zit aan te komen. Onze spionfotografen hebben hem al gespot. Hij is weliswaar nog stevig gecamoufleerd maar het prototype dat we op deze beelden zien, is het instapmodel van de Renault-Nissan alliantie voor de nieuwe markten. Er komt evenwel ook een Dacia-afgeleide naar Europa.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 18 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Deze wagen zal gecommercialiseerd worden als Kayou en zal zowel een Renault- als een Dacia embleem krijgen. Op dit ogenblik weten we al dat het om een compact stadswagentje met een vijfdeurs koetswerk gaat. De wagen zal onder de Dacia Sandero gepositioneerd worden en biedt plek aan vier inzittenden. De uitrusting zal eerder basic zijn.

Technisch gezien draagt deze wagen de interne codenaam XBA. Hij maakt gebruik van het CMF-A platform dat sinds enkele maanden ook voor de Datsun Go wordt ingezet. Het spreekt dat de Renault-Nissan alliantie dit product over de ganse wereld wil commercialiseren onder drie verschillende merknamen.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de Kayou zal slechts één motorisatie beschikbaar zijn. Dat zal logischerwijze de 800cc grote driecilinder worden. Momenteel kennen we het vermogen van dit blokje nog niet. Hij zal wel aan een manuele of een automatische vijfversnellingsbak worden gekoppeld. Op de Indische markt zal de Renault Kayou op 20 mei worden voorgesteld. Wordt vervolgd …

Zou u vertrouwen hebben in een wagen die amper 5.000 euro kost ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon